У Новій Каховці пройшов круглий стіл з питань розповсюдження та споживання зовнішньої реклами 

19 березня 2019 року у Новій Каховці за ініціативи Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулося засідання круглого столу за участі представників місцевої влади, громадських організацій, об’єднань, підприємств, представників місцевих ЗМІ.

Мета заходу – обговорити питання законодавчого регулювання відносин, що виникають у процесі розповсюдження та споживання зовнішньої реклами відповідно до вимог Закону України «Про рекламу».

Участь у заході взяли всі запрошені.

Про повноваження Держпродспоживслужби в сфері контролю за рекламою відповідно до Положення про Держпродспоживслужбу ознайомила присутніх завідувач сектору контролю за рекламою, дотриманням антитютюнового законодавства та пробірного контролю Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тетяна Макагонова. З метою запобігання і усунення порушень вимог Закону України «Про рекламу» у подальшому, присутні проаналізували вимоги діючого законодавства про рекламу, принципи реклами та види забороненої реклами.

Про повноваження Держпродспоживслужби щодо контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг доповів заступник начальника Управління захисту споживачів – начальник відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Олександр Мандра. Доповідач порушив питання щодо додержання законодавства про захист прав споживачів в частині контролю в сфері товарів робіт та послуг, а також акцентував увагу суб’єктів господарювання на виконанні вимог додержання законодавства про метрологію.

На завершення зустрічі секретар Новокаховської міської ради Олександр Лук’яненко подякував присутнім і організаторам за проведення та участь у такому спілкуванні та висловив сподівання на подальші зустрічі, що, безперечно, сприятиме роботі у законодавчому полі держави.

Зі свого боку, підбиваючи підсумки засідання круглого столу, Олександр Мандра висловив вдячність учасникам зібрання за конструктивний діалог та готовність до співпраці.