У другій половині березня почнеться низка регіональних семінарів щодо вимог закону про державний контроль – Володимир Лапа

За інформацією прес-центру Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, у  другій половині березня поточного року стартує проведення низки регіональних семінарів для представників бізнесу та Держпродспоживслужби щодо роз’яснення вимог до молока та молочних продуктів у зв’язку із змінами вимог законодавства. На цьому 6 березня наголосив Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час ХІ Міжнародного молочного конгресу.

Учасники проаналізували проблему можливого занесення в Україну заразного вузликового дерматиту. Володимир Лапа наголосив, що наразі в Україні не зареєстровані випадки даного захворювання, але наша держава сприймає високим цей ризик.

«Впроваджується моніторингова програма у приватних та фермерських господарствах, дикій природі. Планом державних протиепізоотичних заходів на 2018 рік передбачено провести лабораторні дослідження понад 3 тис. проб та 2,7 млн. клінічних досліджень на заразний вузликовий дерматит», – повідомив присутнім Володимир Лапа.

«У державному бюджеті України на 2018 рік передбачено створення резерву вакцини проти заразного вузликового дерматиту у розмірі 150 тис. доз на випадок проникнення даного захворювання на територію нашої держави. Впродовж наступних кількох тижнів почнеться закупівля даної вакцини», – повідомив Володимир Лапа.

Учасники проаналізували питання можливості імпорту та експорту певних видів продукції, законодавчі зміни у частині надання ветеринарних послуг, тощо.