Турбота та милосердя до безпритульних тварин – рівень нашої свідомості

У Генічеському районі, як і по всій Україні, трапляються  сумні випадки, коли господарі позбавляються своїх домашніх улюбленців. Наприклад, під час відпочинку беруть маленьких кошенят та цуценят погратися для своїх діток, а коли настає пора повертатися додому – їх залишають на вулиці. Через це зростає кількість безпритульних тварин, водночас – загроза як для чотирилапих, так і для людей. У курортному місті влітку це питання постає особливо гостро.

Ставлення до «братів наших менших» завжди визначає рівень свідомості суспільства. Гуманне ставлення до тварин необхідно формувати змалку, показуючи дитині гідний приклад.

Цей факт підтверджений досвідом розвинених країн Європи, де ситуація набагато краща . На жаль, в Україні роками навіть просто розмови про безпритульних тварин та прояв жалю до їх страждань та долі вважалися нічим іншим, як несерйозним проявом сентиментальності. Викидаючи домашню тварину на вулицю, багато хто навіть не замислюються, що прирікають її на вірну загибель.

Нам завжди необхідно пам’ятати про те, що жорстокість та байдужість до безпритульних тварин є свідченням того, що людина, яка ставиться так негативно до них, здатна таким же чином ставитися і до людей.

Не будьмо байдужими. Зрештою, ні тварини, ні природа не мають дару мови, аби висловити нам свої проблеми. І якщо ми не навчимося чути без слів, не станемо по-справжньому цивілізованими, природі доведеться «розмовляти» іншою мовою — мовою глобальних змін у навколишньому середовищі, вичерпаними ресурсами та смертю цілих біологічних видів!

На території міста Генічеська працює організація з допомоги безпритульним тваринам, існує програма, яка спрямована на зменшення їх кількості на вулицях. Генічеською районною державною лікарнею ветеринарної медицини постійно проводяться зустрічі зі школярами з метою розвинути рівень свідомості, відповідальності та гуманного ставлення до «братів наших менших».