Триває роз’яснювальна робота серед реалізаторів насіння та садивного матеріалу Нижньосірогозького району

З метою захисту споживачів,недопущення фактів реалізації неякісного насіння та попередження порушень законодавства України у сфері насінництва та розсадництва при здійсненні оптової та роздрібної торгівлі насінням овочевих та баштанних культур,  головним спеціалістом відділу контролю в насінництві та розсадництві Управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області проведені заходи консультативної та роз’яснювальної роботи серед підприємців усіх форм власності.

У ході проведення роз’яснювальної роботи  були розглянуті документи про сортові та посівні якості насіння, які мають супроводжувати відповідні партії насіння, перевірено фасувальну тару, маркування партій насіння. Окремої уваги приділили  наявності сертифікатів,терміну придатності насіннєвого матеріалу, що надійшов на реалізацію і періодичності перевірок на посівні якості.

Також, в ході роботи було  наголошено, що в  разі не відповідності насіння ДСТУ 7160:2010 «Насіння овочевих, баштанних, кормових та пряно-ароматичних культур. Сортові та посівні якості. Технічні умови» воно не може бути використане на посів, продовольчі, кормові та інші цілі, а має бути знищено. Суб’єктам реалізації насіння надані рекомендації, яких необхідно дотримуватися під час здійснення оптової та/або роздрібної торгівлі.

Роз’яснювальна робота  серед реалізаторів насіння та садивного матеріалу, у тому числі роздрібної торгівлі з питань дотримання ними вимог законодавства триває.