Суб’єктам господарювання, що здійснюють водопостачання населення Херсонської області!

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує, що відповідно до вимог розділу ІV Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» ДСанПіН 2.2.4-171-10, всі підприємства питного водопостачання повинні здійснювати систематичний виробничий контроль за безпечністю та якістю води від місця водозабору до місця її споживання. Виробничий контроль проводять за мікробіологічними, органолептичними та фізико-хімічними показниками з періодичністю згідно вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10.

Виробничий лабораторний контроль можуть проводити випробувальні лабораторії, згідно Реєстру уповноважених лабораторій, відповідно до стандартів ISO/IEC 17025, ДСТУ ISO 17025, який веде компетентний орган та оприлюднює його на своєму офіційному сайті.

Крім того, підприємства питного водопостачання зобов’язані надавати до Держпродспоживслужби відповідної адміністративної території інформацію про результати виробничого контролю безпечності та якості питної води, забруднення джерел питного водопостачання.

Читайте детальніше:

Наказ від 12.05.2010 року № 400 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»

Наказ від 15.08.2011 № 505 «Про затвердження змін до Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною»