Стихійні смітники: хто їх створює

Спеціалістами Інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом м. Херсон Херсонської міської ради, за участю фахівця Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено рейд щодо санітарного стану міста.

Під час рейду встановлено наявність стихійного смітника біля  будинку № 30 по вул. Старообрядницькій та навпроти будинку № 47 по вул. Суворова, де поруч з 4 контейнерами для сміття звалено обрізані гілки дерев, опале листя, пакети з побутовим та будівельним сміттям.

В незадовільному санітарно-гігієнічному стані знаходиться сквер (біля Католицького костелу) між вулицями Старообрядницька і Суворова, в якому, не зважаючи на розміщення інформаційної дошки щодо заборони створення стихійного сміттєзвалища, всюди розкидане сміття, пакети, пляшки тощо.

Під час рейду окремо зафіксовано факт самовільного несанкціонованого скидання сміття, а саме: 29.10.2018 р., близько 11:30, за адресою Старообрядницька, 35 водій маловантажного автомобіля фургон «ФІАТ» червоного кольору здійснив несанкціонований викид сміття з фургону цього авто. Варто зауважити, що на корпусі машини було зазначено про надання послуг з вивозу сміття та вказано номер телефону сервісу. На пропозицію представників Інспекції з контролю за благоустроєм та санітарним станом міста представитися та надати інформацію, звідки привезено сміття і з якою організацією укладено договір на його вивезення, водій відмовився і поїхав геть.

За результатами рейду підготовлено 3 приписи про усунення виявлених порушень. Матеріали про факт несанкціонованого вивантажування сміття водієм автомобіля «ФІАТ» передано до поліції.