Співпраця спеціалістів Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з фахівцями відділу екології Департаменту житлово-комунального господарства Херсонської міської ради

З серпня цього року спільно з представниками виконавчого комітету Суворовської у місті Херсоні ради, спеціалістами відділу з питань життєдіяльності району та державними фітосанітарними інспекторами Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проводяться обстеження найбільш проблемних приватних ділянок, де відсутня боротьба з бур’янами, у тому числі карантинними.

Так, 17 вересня поточного року, було проведено обстеження території Суворовського району м. Херсона в межах вулиць Польова, 8-а, Кольцова, Будьоного.

При проведенні обстеження на приватній території було виявлено карантинний бур’ян – амброзія полинолиста. Спеціалістам відділу з питань життєдіяльності району Суворовської районної у місті Херсоні ради запропоновано з’ясувати власників даних ділянок та примусити землекористувачів провести знищення бур’янів у найкоротший термін. При неможливості з’ясування належності даних ділянок, провести знищення бур’янів за кошти, які виділяються району на боротьбу з карантинними бур’янами та поставити питання перед міськвиконкомом про вилучення земельних ділянок у зв’язку з невикористанням за призначенням та не проведенням заходів щодо благоустрою міста та знищення бур’янів. Робота в даному напрямку триває.