Сказ лисиці в с.Благодатне Скадовського району

В  с. Благодатне Благодатненської сільської ради серед білого дня зайшла лисиця, яка почала бігати по подвір’ям мешканців села.  В одному з дворів лисиця напала на собаку та затаїлася на подвір’ї,  там же місцевий мисливець застрелив її.

20.12.2017 року житель села Благодатне повідомив завідувача Тарасівським державним пунктом ветеринарної медицини, що в них стався такий випадок. Про цей випадок повідомлено Скадовську РДЛВМ, фахівці  відразу  виїхали на місце, провели епізоотичне розслідування даного випадку, труп лисиці направили для дослідження на сказ до Херсонської РДЛВМ. З жителями села провели бесіди про небезпеку сказу, необхідність проведення щеплень домашнім тваринам проти сказу. На подвір’ях, куди забігала лисиця, провели дезінфекцію.  Сказ лисиці в с. Благодатне Скадовського району підтверджено,  експертиза №001828 п.м./17 від 21.12.2017.

Складено акт епізоотичного розслідування спалаху вогнища сказу тварини та розроблено План комплексних заходів по ліквідації вогнища в неблагополучному пункті по сказу. Продовжено карантинні обмеження по сказу на території  Благодатненської сільської ради.