Сказ – це небезпека!

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Нововоронцовській районній державній адміністрації від 4 грудня 2018 року протокол №11 оголошено територію Любимівської сільської ради неблагополучною на сказ. Встановлено позитивний результат дослідження на сказ Херсонською РДЛДПСС № 003479 п.м./18 від 04.12.2018 р. патологічного матеріалу від кота громадянки Овчаренко Н.В., яка мешкає у с. Любимівка Любимівської сільської ради.

Керуючись «Інструкцією про заходи по боротьбі зі сказом тварин» від 15.03.1994 р. № 5 та пунктом 5 ст. 22, пунктом 1 частини першої статті 39 і частиною першою статті 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», з метою ліквідації вогнища сказу та покращення становища стосовно сказу тварин, надзвичайна протиепізоотична комісія затвердила План комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин на території Любимівської сільської ради та недопущення його розповсюдження на території інших населених пунктів Нововоронцовського району.

На час карантину проводиться переоблік і реєстрація собак та котів, профілактичні дощеплення не вакцинованих проти сказу тварин, які утримуються та території Любимівської сільської ради. А також, проводиться роз’яснювальна робота серед населення. Відділом освіти при Нововоронцовській РДА ініційовано написання диктантів школярами загальноосвітніх шкіл на тему: «Сказ несе небезпеку».

Державним підприємством «Великоолександрівське лісомисливське господарство» вживаються заходи щодо приведення диких м’ясоїдних тварин до біологічної норми не більше 0,5-0,7 голів на 1000 га сільськогосподарських угідь.

Пам’ятайте, сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити.