Симптоми «нового» грипу в Україні у 2018 році. Новини з Нововоронцовського району

Аналізуючи показники температурного режиму в дитячих та навчальних закладах за лютий 2018 року, Нововоронцовським районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області спостерігається збільшення кількості відсутніх дітей в дитячих садочках та школах по причині захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції.

Тому, Нововоронцовське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області  акцентує увагу на симптоми «нового» грипу в Україні у 2018 році з метою попередження захворюваності.

Зазвичай грип приходить в Україну під час настання холодів і снігу. Щоб грип не застав зненацька, необхідно знати симптоми і лікування грипу. Своєчасно і правильно підібрана терапія допоможе вилікувати хворобу і уникнути загострень.

На данному етапі існує три основних типи штамів хвороби: А, В і С. Вони відрізняються розміщенням фрагментів РНК і антигенним спектром. У кожному типі є свій підтип, який змінює свої властивості під дією різних факторів. У зв’язку з мутацією багатьох видів вірусу, щорічно вчених хвилює питання, яким буде грип в Україні в 2018 року.

Друга хвиля грипу в Україні прогнозується в січні-лютому 2018 року, а закінчиться грип, всі лікарі одноголосно дотримуються думки, з приходом весни. Тепла погода сприятиме відступу грипу з української території.

Попередньо заявляли, що в цьому сезоні буде три штами вірусу: грип типу В, вірус H1N1 і H3N2.

Щоб не займатися самолікуванням, необхідно пізнати хворобу в обличчя. Характерними ознаками грипу є: висока температура (до 39-40С); біль в м’язах; відчуття холоду; мігрень; виснаження. Бувають і інші симптоми вірусу грипу в Україні, не типові для грипу: сухість в носоглотці; кашель; розлад шлунка. Існують такі небезпечні симптоми віруса грипу в Україні, які вимагають негайного звернення за допомогою до медиків. До них можна віднести: температура вище 40 градусів; безперервна блювота або пронос; судоми; непритомність; посиніння шкіри; утруднене дихання.

При таких симптомах зволікати не можна, будь-яке зволікання може привести до смертельного випадку. Негайне звернення до лікаря допоможе розпочати терапію і уникнути серйозних наслідків.

Щоб знизити ризик захворювання на грип слід дотримуватися деяких рекомендацій: не відвідувати місця масового перебування людей; дотримуватися вологого, холодного повітря в квартирі (будинку); зволожувати слизові оболонки сольовим розчином; правильне і збалансоване харчування; часте миття рук; вести активний спосіб життя; зробити щеплення від грипу.

Коли закінчиться епідемія грипу в Україні в 2018 році, варто подбати про те, щоб в наступному році організм міг протистояти хворобі. Здоровий спосіб життя, відсутність стресу і правильне харчування – запорука того, що вірус грипу не зможе вас здолати.