Щодо якісної підготовки пришкільних таборів відпочинку в м. Херсоні

8.05.2018 року, згідно поданої заяви, на базі Херсонського навчально-виховного комплексу № 7 управління освіти Херсонської міської ради фахівцем Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено навчання серед працівників вищезазначеного закладу щодо якісної підготовки пришкільного табору відпочинку, створення умов для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя дітей.

Необхідність такого заходу викликана тим, що на базі даного закладу функціонування пришкільного табору відпочинку з денним перебуванням у 2018 році відбуватиметься вперше.

Надані вичерпні роз’яснення щодо належної організації харчування, необхідності погодження з Держпродспоживслужбою перспективного меню, переліку постачальників продуктів харчування; наявності картотеки страв; забезпечення приймання продуктів харчування і продовольчої сировини гарантованої якості, при наявності супровідних документів; контролю термінів, умов зберігання та постачання продукції.

Акцентована увага на заходах щодо профілактики гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, отруєнь грибами та дикорослими рослинами, хімічними речовинами, а також дитячого травматизму.

У період підготовки до відпочинку дітей, керівникам міських та пришкільних таборів м. Херсона необхідно керуватися Законом України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» від 04.09.2008 року №375-VI, Державним соціальним стандартом оздоровлення та відпочинку дітей, що затверджений наказом Міністерства сім’ї, молоді та спорту від 13.08.2009 року №2881,Державними санітарними правилами розміщення, улаштування та експлуатації оздоровчих закладів, затверджених наказом МОЗ України від 19.06.1996 року № 172, Державними санітарними правилами і нормами «Улаштування, утримання і організація режиму діяльності дитячих оздоровчих закладів» ДСанПіН 5.5.5.23-99, постановою КМУ від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (зі змінами), Порядком організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом МОЗ України та МОіН України від 01.06.2005 року №242/329.