Семінар-нарада ветеринарних фахівців Новотроїцького району

14 лютого 2018 року була проведена семінар-нарада ветеринарних фахівців Новотроїцького району, під час якої були обговорені основні актуальні питання ветеринарної медицини.

Присутні були ознайомлені про подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

З ветеринарними фахівцями Новотроїцького району було обговорено посилення заходів з недопущення занесення заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби, озвучена тактика фахівця ветеринарної медицини у випадку підозри або захворювання великої рогатої худоби на цю хворобу.

Також присутні ознайомлені з епізоотичною ситуацією щодо африканської чуми свиней в цілому по Україні, була озвучена тактика фахівця ветеринарної медицини у випадку підозри або захворювання свиней на цю хворобу, з коротким нагадуванням клініки та профілактики захворювання на АЧС. Всім фахівцям ветмедицини були роздані методично – інструктивні матеріали з профілактики АЧС у електронному варіанті.

Проведений аналіз видачі ветеринарних документів, правильність ведення ветеринарних журналів, було наголошено на безумовному виконанні всіх вимог при заповненні ветдокументів. Були розглянуті помилки, які трапляються при заповненні ветдокументів.

Була приділена особлива увагащодо правилпроведення ідентифікації тварин, заповнення документації при проведенні реєстрації тварин, тарифи на послуги з ідентифікації.

Було доведено до відома фахівців правила обстеження великої рогатої худоби на лейкоз, збір та доставка проб молока до районної державної лабораторії ветеринарної медицини для досліджень.

За підсумками наради було підготовлено протокол № 9 семінар наради ветеринарних фахівців Новотроїцького району від 14 лютого 2018 року.