Розгляд справи щодо виявлених порушень з розміщення зовнішньої реклами

Під час здійснення контролю за дотриманням законодавства про рекламу у сфері реклами, зафіксовано розповсюдження зовнішньої реклами с ознаками порушення.

На неодноразові вимоги до суб’єкта господарювання надати документи про законність розповсюдження зовнішньої реклами, відповіді від суб’єкта господарювання не надходило. Також, суб’єкт господарювання не з’явився на розгляд справи без надання обґрунтованих пояснень.

13 березня 2018 року відбувся розгляд справи щодо порушення вимог Закону України «Про рекламу», а саме: розповсюдження зовнішньої реклами у центрі міста без наявності дозвільних документів.

Керуючись статтею 27 Закону України «Про рекламу» встановлено:

– За неподання інформації щодо вартості розповсюдженої реклами та/або виготовлення реклами органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, накладається штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

– За розповсюдження зовнішньої реклами з порушенням порядку розповсюдження зовнішньої реклами (без дозволу) та у зв’язку з неможливістю встановлення вартості реклами, розповсюдженої з порушенням вимог цього Закону, на рекламодавців та розповсюджувачів реклами рішенням органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, накладається штраф у розмірі до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

За результатом розгляду матеріалів справи прийнято рішення про накладання штрафних санкцій у розмірі 13566 грн.