Робота з санітарного очищення території Великолепетиської селищної ради

20 листопада 2018 року провідним фахівцем відділу з дотримання санітарного законодавства Великолепетиського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведено збір даних щодо поводження з відходами та санітарного очищення території Великолепетиської селищної ради.

На даний час роботи з санітарного очищення на території Великолепетиської селищної ради проводяться відповідно до селищної програми «Благоустрій на 2016-2020 роки», затвердженої рішенням V сесії VІІ скликання від 18.01.2016 року №60.

Під місце видалення твердих побутових відходів, згідно з розпорядженням Великолепетиської РДА від 08.07.2014 року №223, відведено земельну ділянку, площа якої складає 5,2 га. Великолепетиською селищною радою отримано свідоцтво на земельну ділянку від 16.07.2014 року №24345315.

Для збору відходів від населення на території селища встановлено 98 контейнерів, які вивозяться приватним підприємцем.

Однією з найболючіших тем в селищі є боротьба зі стихійними сміттєзвалищами, що накопичуються в ярах та на узбіччях доріг. При селищній раді організовано бригаду з благоустрою, яка щоденно прибирає накопичене сміття. Щороку частина селищного бюджету витрачається на благоустрій та боротьбу зі сміттям.

Провідним фахівцем Великолепетиського міжрайонного управління спільно зі спеціалістом з благоустрою здійснено об’їзд території селищної ради з метою виявлення стихійних сміттєзвалищ. За результатами обстеження зафіксовано наявність стихійного сміттєзвалища по вулиці Дніпровській, складено та направлено пропозицію щодо його усунення до голови селищної ради.

За ініціативи Великолепетиського міжрайонного управління найближчим часом спільно з зацікавленими відомствами буде організовано рейд-перевірку по виявленню та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ.