Результати проведення моніторингу державних регульованих цін на лікарські засоби по програмі «Доступні ліки»

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області долучилося до урядової програми «Доступні ліки» в частині проведення постійного моніторингу державних регульованих цін на лікарські засоби.

Моніторинг цін проводиться на підставі інформації від суб’єктів господарювання, які провадять господарську діяльність згідно з ліцензією на провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, незалежно від форми власності та підпорядкування, приймають участь у програмі «Доступні ліки» у відповідності до укладених договорів з розпорядниками бюджетних коштів про відшкодування вартості лікарських засобів.

Станом на 01.11.2017 перевірені аптечні заклади: аптека «Валентина» ФОП Воробйова В.А.(смт.Велика Олександрівка), центральна районна аптека № 45 ( смт. Білозерка), аптека  № 1  «Центральна»  ТОВ «Фарм  кепітал трейд» (м. Берислав), КП «Центральна районна аптека № 17» (м. Скадовськ), аптека  ФОП Єрьоменко  Т.Є.  (смт. Гоностаївка),   аптечні   заклади   ПП «Лювіна» (м. Каховка), приватна аптека ФОП Солодрай І.В.(Новотроїцький район), аптечний  пункт  № 1  аптеки  № 1  ФОП  Кравчук  І.П.(Білозерський район), аптечні  заклади  ПП  «Мережа  аптек  Медпрепарати»(м. Херсон).

Проаналізовано  8230  цін на лікарські засоби, зокрема граничних оптово-відпускних, закупівельних, фактичних роздрібних цін та торговельних надбавок за 169 торговими назвами препаратів.

За результатами проведеного моніторингу порушень державної дисципліни цін при реалізації лікарських засобів по програмі «Доступна ліки» не встановлено.