Результати перевірок суб’єктів господарювання Горностаївського району

Згідно з Планом здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік, затвердженого наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 23.11.2017 року № 1110, у листопаді поточного року фахівцями Горностаївського районного управління з використанням засобів відеофіксації проведено 6 планових перевірок суб’єктів господарювання – ФОП Якімова Н.І., ФОП Зозуля С.І., ФОП Кітченко Н.І., харчоблоки Козачелагерського, Костянтинівського закладів освіти та ясла-садка «Ромашка» Костянтинівської сільської ради – на предмет дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Усі вищезазначені суб’єкти господарювання зареєстровані у Державному реєстрі операторів ринку як потужності, що здійснюють діяльність з роздрібної торгівлі харчовими продуктами та виробництва харчових продуктів на території Горностаївського району.

У ході перевірок звернуто увагу на наявність дозвільних документів на провадження діяльності, наявність ліцензій на реалізацію алкогольної та тютюнової продукції, медичних книжок працівників, підтверджуючих сертифікатів якості продукції, що реалізується, умови та терміни зберігання продукції, терміни реалізації, діючих договорів на проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації, дотримання температурного режиму в приміщеннях та холодильному обладнанні, гігієнічних вимог до обладнання, інвентарю, наявність та облаштування «Куточка споживача».

На перевірених об’єктах забезпечено зберігання продуктів, відповідно до санітарних вимог, дотримуються правила товарного сусідства, на всі продукти є в наявності супровідні документи.

Молочних продуктів, що не відповідають параметрам безпечності, а також вироблених з використанням жирів та білків немолочного походження та продуктів з простроченими термінами реалізації не виявлено.

Під час перевірок зафіксовано ряд порушень, зокрема: відсутність договорів на проведення дератизації приміщень, протоколів лабораторного дослідження води, що використовується у виробництві харчових продуктів.

Власникам об’єктів надані пропозиції щодо усунення виявлених недоліків, проведена санітарно-освітня робота з питань попередження інфекційних захворювань, дотримання санітарних та технологічних правил при виготовленні та реалізації продуктів харчування.

За результатами проведених перевірок складено 6 актів та 4 приписи з вимогою про усунення виявлених порушень.