Проведення планової перевірки Хрещенівського ДНЗ у Нововоронцовському районі

На підставі річного плану заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужби на 2018 рік, затвердженого 28.11.2017 року №1131 спеціалістами Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з 17 квітня по 20 квітня 2018 року проведена планова перевірка Хрещенівського ДНЗ – «ясел-садка» Хрещенівської сільської ради.

Під час перевірки зверталася увага на виконання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-В від 23.12.1997 року, а саме: створення належних санітарно – гігієнічних умов для перебування, виховання, організації якісного харчування дітей.

Проведено обстеження харчоблоку, прилеглої території закладу, спортивних майданчиків, розташування контейнерів для збирання сміття, розташування та орієнтація основних функціональних приміщень закладу, санітарно-технічного обладнання для дітей, вентиляцію у приміщеннях кабінетів, організацію медичного обслуговування дітей тощо.

Проведено просвітницьку, санітарно-освітню роботу з метою запобігання інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

За результатами перевірки складено акт та довідка з рекомендаціями щодо дотриманню вимог санітарного законодавства, підготовлено припис стосовно усунення виявлених недоліків.

 Для покращення умов функціонування садочку, проведено спілкування з головою Хрещенівської сільської ради та надано пропозицію щодо розгляду питання про переведення Хрещенівського ДНЗ «ясла-садка» до окремої будівлі Хрешенівської загальноосвітньої школи.