Проведення осінньої диспансеризації в особистих селянських господарствах в Чаплинському районі

З метою забезпечення епізоотичного благополуччя в Чаплинському районі державною службою ветеринарної медицини розпочато роботу щодо проведення осінньої диспансеризації в особистих селянських господарствах населення. Згідно Плану протиепізоотичних заходів, велика рогата худоба досліджується на інфекційні захворювання: лейкоз, бруцельоз, лептоспіроз, туберкульоз та проводиться щеплення проти сибірки.

Виконання вищезазначених заходів забезпечує стабільне епізоотичне благополуччя тваринництва щодо інфекційних захворювань, і в першу чергу, спільних для людей і тварин.

Перед початком профілактичних обробок служба ветеринарної медицини району звертається до власників тварин, голів сільських та селищних рад із розумінням відноситись до спеціальних ветеринарних заходів та сприяти їх проведенню. Тільки систематичний контроль дозволяє виявити хвороби на початкових стадіях і попередити масове розповсюдження інфекційних захворювань та матеріальні збитки самих господарів.

Станом на 26.09.2017р. осінні обробки проведені в 12 населених пунктах району. Досліджено на інфекційні захворювання – 2325 голів ВРХ.