Проведена робоча зустріч з операторами ринку, які проваджують діяльність з їх забою та обігу продуктів харчування тваринного походження в спеціалізованих м’ясних магазинах

10 листопада 2017 року о 14.00 в приміщенні Новокаховського міського управління Держпродспоживслужби проведена робоча зустріч з операторами ринку, які проваджують діяльність з їх забою та обігу продуктів харчування тваринного походження в спеціалізованих м’ясних магазинах.

Нарада проведена з метою доведення  до операторів ринку вимог законодавства щодо запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на базі концепції НАССР. На сьогоднішній момент глобалізація ринку харчової продукції призвела до необхідності вирішувати проблему безпеки продуктів харчування й необхідності зменшити ризики їхнього негативного впливу на здоров’я людини.

Запровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на базі концепції НАССР надає підприємству змогу:

  • гарантувати випуск безпечної продукції за рахунок систематичного контролю на всіх стадіях виробництва;
  • належним чином керувати всіма небезпечними чинниками, які загрожують безпечності харчових продуктів – запобігати, усувати чи мінімізувати їх;
  • гарантувати, що харчові продукти є безпечними на момент їх споживання в їжу;
  • забезпечити належні гігієнічні умови виробництва у відповідності з міжнародними нормами;
  • демонструвати відповідність застосовним законодавчим та нормативним вимогам щодо безпечності харчових продуктів;
  • укріпити довіру споживачів, замовників та органів нагляду до продукції, що виробляється та підвищити імідж підприємства;
  • розширити мережу споживачів продукції та вийти на закордонні ринки;
  • підвищити відповідальність персоналу за випуск безпечної продукції та забезпечити розуміння всіма робітниками підприємства першорядної важливості аспектів безпечності продукції;