Про випадок африканської чуми свиней (АЧС) в особистому селянському господарстві села Кізомис Білозерського району

Відповідно до інформації Білозерського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, в особистому селянському господарстві населеного пункту Кізомис Білозерського району було зареєстровано загибель свині.

При дослідженні відібраних проб біологічного матеріалу в Дніпропетровській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 13.07.2018 року встановлено діагноз – африканська чума свиней (АЧС) – звіт про результат дослідження патологічного (біологічного) матеріалу № 001280 п.м./18 від 13 липня 2018 року.

На виконання вимог «Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней» в населеному пункті Кізомис Білозерського району, спеціалістами ветеринарної медицини Білозерського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та спеціалістами Білозерської районної державної лікарні ветеринарної медицини проводяться заходи відповідно до розділу VI Інструкції.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС 13.08.2017 року проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Білозерській РДА.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.