Про результати планової перевірки у сфері ринкового нагляду

Спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області  згідно з планом діяльності у сфері ринкового нагляду здійснена планова виїзна перевірка одного із супермаркетів відомої торгівельної мережі у  м. Херсоні.

Під час перевірки встановлено порушення вимог  законодавства про державний нагляд  у сфері ринкового нагляду, а саме: розповсюдження продукції з порушенням   п.3 “Правил та умов нанесення знака відповідності технічним регламентам, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.12.2015р. №1184; Технічного регламенту  енергетичного маркування електричних ламп та світильників,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.05.2015р. №340 – неналежне застосування знаку відповідності технічному регламенту, на пакуванні світлодіодних[  ламп (нанесено маркування одночасно двох знаків відповідності без зазначення номеру органу , який провів  оцінку відповідності).

Крім цього магазин реалізує низьковольтне електричне обладнання власного імпорту. На час перевірки у продажу були товари на пакуванні, яких  зазначений номер органу  з оцінки відповідності не відповідає номеру органу, який провів оцінку та видав декларацію про відповідність.

За результатами перевірки до суб’єкта господарської діяльності застосовані штрафні санкції передбачені статтею 44 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції» у сумі 9775грн. за введення в обіг продукції, яка не відповідає встановленим вимогам та розповсюдження продукції, щодо якої неналежно застосовано знак відповідності технічному регламенту та видані рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.