Про поводження з рідкими побутовими відходами на території Новокаховської міської ради

З метою дотримання правил поводження з рідкими відходами на території міста Нова Каховка, відповідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Кодексу України про адміністративні правопорушення, Державних санітарних норм та правил утримання населених місць, затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я від 17.03.2011 року №145, на підставі пункту 44 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Новокаховською міською радою в 2017 році були внесені зміни до «Правил благоустрою території міста Нової Каховки», встановлених рішенням міської ради від 09.12.2011 року №47. Згідно з Правилами, зливання рідких відходів повинно проводитися у міську систему централізованого водовідведення у місцях, визначених комунальним підприємством «Міський водоканал» м. Нова Каховка, приймання рідких відходів проводиться під наглядом та контролем відповідальних осіб комунального підприємства «Міський водоканал». Виконавці послуги з вивезення рідких відходів на адміністративній території Новокаховської міської ради укладають договір з комунальним підприємством «Міський водоканал» м. Нова Каховка на їх приймання до централізованої системи водовідведення.

Для збирання рідких побутових відходів у неканалізованих домоволодіннях обладнуються вигреби (вигрібні ями) відповідно до вимог Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць. Послуги зі збирання та вивезення твердих і рідких побутових відходів надаються згідно з договором, який встановлює режим надання послуг, виходячи з потреби своєчасного видалення твердих і рідких побутових відходів та чинних нормативів накопичення відходів. Режим надання послуг та показники якості їх виконання мають відповідати вимогам Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць. Рідкі побутові відходи виконавець послуги вивозить у терміни, обумовлені договором, або за заявкою споживача (у міру заповнення вигребу, але не рідше одного разу на 6 місяців).

Не дозволяється використовувати рідкі відходи з вигребів (вигрібних ям) приватних володінь як добрива у сільськогосподарських потреб. Забороняється наповнення вигребів (вигрібних ям) нечистотами вище ніж до 0,35 м від поверхні землі та влаштування вигрібних ям глибиною більше 2-­х метрів.