Про маркування ГМО

 Головне управління  Держпродспоживслужби в Херсонській  області доводить до відома виробників  борошно-крупяного, хлібопекарного, кондитерського виробництв про те, що у вересні  2015 року набрав чинності Закон Украіни “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів’’. Згідно статті 39. п.4 вищевказаного закону – вимоги до маркування харчових продуктів  – у разі наявності у харчовому продукті генетично модифікованих організмів (ГМО), якщо їх частка у харчовому продукті перевищує 0,9%  у будь-якому інгредієнті харчового продукту, що містить, складається або вироблений з генетично модифікованих організмів, маркування харчового продукту повинно включати позначку “з ГМО“. Згідно статті 39. п.5 вищевказаного закону – оператор ринку за бажанням може включити до маркування позначку “без ГМО”. В такому випадку відсутність ГМО у харчовому продукті має бути підтверджена відповідно до вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів. Відсутність даних від постачальників про наявність в інгредієнтах ГМО є достатнім підтвердженням для нанесення такої позначки на харчовий продукт. Маркування харчового продукту виконується державною мовою.