Прийнято участь у відкритті сімейної ферми

13 жовтня 2017 року в селі Олексіївка, Голопристанського району відкрито сімейну ферму Зіновських на 20 голів великої рогатої худоби за спів фінансуванням компанії Данон.

В урочистому відкритті прийняли участь представники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Ферма є інноваційною у порівнянні з існуючими через те, що обладнана молокопроводом з автоматичним миттям, механічною системою видалення гною, професійною лабораторією з контролю якості сировини.

Данні поліпшення дадуть змогу родині утримувати більшу кількість корів, зменшити витрати часу на роботу у господарстві, а також значно покращити умови праці. Завдяки збільшенню об’ємів заготівлі молока та підвищенню його якості, родина зможе суттєво підвищити власні доходи.

Окрім того, на території ферми обладнано навчальний клас, дана сімейна ферма стане навчальним майданчиком для потенційних сімейних фермерів Херсонської та Миколаївської областей.

Метою заходу є привертання уваги громадськості і Держави до необхідності підтримки малих та середніх сімейних ферм, з метою збільшення якісної молочної сировини в Україні, збільшення експорту молочних товарів та створення гідних умов праці в сільській місцевості.