Працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області долучилися до благодійної донорської акції “Дерево життя”

15 лютого у Міжнародний день дітей хворих на рак у Херсонському обласному центрі служби крові пройшла благодійна акція “Дерево життя”.

На жаль статистика щодо онкологічних захворювань дітей невтішна. Навіть у деяких розвинених країнах світу смертність дітей від раку вийшла на друге місце, поступившись лише смертності від нещасних випадків. Разом з тим, при своєчасній діагностиці і правильному лікуванні, за твердженням медиків, можна було б досягти до 90% випадків видужування у хворих на рак дітей.

Для онкохворих дітей під час лікування потрібна кров і її компоненти, і тут Херсонський обласний центр служби крові відіграє ключову роль, забезпечуючи ними медичні заклади. “І це надзвичайно важливо, що є охочі небайдужі херсонці, які приходять і здають кров для тих, хто конче її потребує”, – зазначає в.о. головного лікаря Херсонського обласного центру служби крові Ганна Лагутіна.

Участь у благодійній акції “Дерево життя” взяли працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області й здали кров для онкохворої малечі. Дехто з наших колег донорами стали вперше, долучившись до доброї справи. Адже донорство – це прояв відповідальності перед суспільством, це благородний вчинок, котрий рятує життя!