Пластиковий посуд вже давно став обов’язковим елементом повсякденного життя. Проте безпека полімерного матеріалу, з якого виготовлені ці товари, викликає деяке побоювання.
Для сортування пластику було розроблено інтернаціональне маркування, трикутник, утворений стрілками, з цифрою усередині. Зазвичай таке маркування ставлять на дні посуду або тари.
Під трикутником, разом або замість цифри, може бути вказаний буквений код пластику : поліетилентерефталат (PET); полістирол (PS); полікарбонат та інші пластмаси (O, OTHER, тобто “ІНШЕ”); силікон (єдиного маркування не існує); посуд з меламіну (єдиного маркування не існує).
Неправильне використання пластикового посуду може завдати шкоди здоров’ю.
Наближається курортний сезон з метою упередження негативних наслідків щодо небезпечного користування посудом Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області пропонує споживачам дотримуватись наступних порад:
- Для приготування, зберігання та вживання їжї використовуйте лише посуд з позначенням харчового пластику — «чарка, виделка».
- Якісний пластиковий посуд обов’язково має маркування, яке вказує для якої саме їжі він призначений, – холодної чи гарячої.
- Запам’ятайте. Безпечних пластикових стаканів для гарячих напоїв не існує.
- Чай або каву пийте з паперових стаканчиків.
- Дотримуватись рекомендацій виробників, зазначених на контейнерах. Виробники зазначають і температуру, за якої в них можна розігрівати їжу і рекомендовану для такого посуду потужність мікрохвильовки.
- Користуйтесь пластиковим посудом лише для холодної їжі і води. Не поміщайте гарячу їжу та напої в дитячі пляшки та посуд з пластику.
- Уникайте тривалого зберігання продуктів в пластиковій упаковці.
- Не використовуйте пошкоджений пластиковий посуд.
- Уникайте потрапляння сонячних променів на пластикові пляшки з водою.
- Не використовуйте пластиковий посуд регулярно.
- На пластикових виробах вказують тип пластмаси, з якого вони виготовлені. Уважно ознайомтеся із застереженнями щодо безпечного використання пластикового посуду.
Поради з безпечного використання пластикового посуду
Пластиковий посуд вже давно став обов’язковим елементом повсякденного життя. Проте безпека полімерного матеріалу, з якого виготовлені ці товари, викликає деяке побоювання.
Для сортування пластику було розроблено інтернаціональне маркування, трикутник, утворений стрілками, з цифрою усередині. Зазвичай таке маркування ставлять на дні посуду або тари.
Під трикутником, разом або замість цифри, може бути вказаний буквений код пластику : поліетилентерефталат (PET); полістирол (PS); полікарбонат та інші пластмаси (O, OTHER, тобто “ІНШЕ”); силікон (єдиного маркування не існує); посуд з меламіну (єдиного маркування не існує).
Неправильне використання пластикового посуду може завдати шкоди здоров’ю.
Наближається курортний сезон з метою упередження негативних наслідків щодо небезпечного користування посудом Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області пропонує споживачам дотримуватись наступних порад: