Планова перевірка Старосільського дитячого навчального закладу Великоолександрівського району

Здоров’я дітей в значній мірі залежить від умов проживання, навчання та відпочинку, якісного, збалансованого і повноцінного харчування, забезпечення достатнього фізичного розвитку, здорового способу життя.

Вкрай важливо в дитячих дошкільних закладах дотримуватись санітарних вимог, передбачених наказом МОЗ України №234 від 24.03.2016 року «Про затвердження Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів».

Відповідно до наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області № 416 від 15 лютого 2019 року працівниками Великоолександрівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області проведена планова перевірка Старосільського дитячого дошкільного навчального закладу загального розвитку на предмет дотримання санітарного законодавства. Перевірка проводилася з використанням уніфікованого акту, затвердженого наказом МОЗ №287 від 10.04.2013 року, та засобу відеофіксації.

Під час перевірки особлива увага зверталася на дотримання санітарних вимог при організації харчування, а саме: виконання норм харчування відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 р. №1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», дотримання технології приготування страв згідно з технологічними картками, розробленими з урахуванням вимог санітарного законодавства, забезпечення належних умов зберігання, приготування їжі. Встановлено, що порівняно з аналогічним періодом минулого року виконання натуральних норм харчування покращилося і становить 87% порівняно з 84% минулого року. На виконання пропозицій Держпродспоживслужби в 2018 році проведено капітальний ремонт харчоблоку закладу, придбано нове технологічне обладнання, мийні ванни для миття кухонного посуду та окремі ванни  для миття м’яса та овочів, поновлені розділові столи, шафи для зберігання посуду, витяжна шафа, розділені зони для обробки сирих та готових продуктів. 

Разом з тим під час перевірки встановлено, що деякі питання потребують доопрацювання, надано припис та рекомендації щодо усунення недоліків, підготовлені акт перевірки та довідка.