Планова перевірка Новотроїцького ясел–садка №2

Відповідно до Плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на 2019 рік, фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Новотроїцького районного управління з 04.03.2019 по 07.03.2019 року проведено планову перевірку Новотроїцького садку №2 комунальної форми власності Новотроїцької селищної ради.

Заклад розміщено у типовій будівлі, його територія опоряджена та утримується відповідно до вимог санітарних норм.

Ясла-садок забезпечений необхідним інженерним обладнанням: мережами господарсько-питного водопостачання, мережами каналізації, водостоку, електропостачання, опалення та вентиляції згідно з санітарними нормами. Якість питної води, що постачається в дошкільний навчальний заклад відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 (результат від 15.08.2018). Умови для дотримання дітьми та персоналом правил особистої гігієни забезпечені.

Під час планової перевірки фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства приділили основну увагу контролю наявності належних санітарно-гігієнічних умов для виховання, перебування, організації якісного харчування дітей з дотриманням натуральних норм, забезпечення медичного обслуговування та температурного режиму відповідно до нормативів.

На виконання пропозицій районного управління Держпродспоживслужби, наданих за результатами попередньої перевірки, керівником закладу було вжито певних заходів щодо усунення встановлених перевіркою порушень. З 01 січня 2019 року в результаті збільшення фінансування на харчування дітей ясельного віку з 19,10 грн до 26,44 грн та дітей садових груп – з 24,80 грн до 30,95 грн, харчування дітей стало більш якісним. У закладі також забезпечено проведення лабораторних досліджень піску з ігрових майданчиків, питної води та інструментальних вимірювань показників мікроклімату, рівнів освітленості, укладено угоди на вивіз твердих побутових відходів. Покращено оснащення закладу, заклад забезпечений достатньою кількістю столового посуду, постільної білизни та наматрацників.

В ході перевірки надані рекомендації з питань організації харчування дітей у закладі та роз’яснення стосовно вимог до документів, що супроводжують харчові продукти, а саме: вимоги до змісту товарно-транспортних накладних.