Планова перевірка молокоприймального пункту у Великоолександрівському районі

Відповідно до річного плану здійснення державного нагляду (контролю) на 2018 рік, 12.06.2018 проведено планову перевірку молокоприймального пункту СОК «Лакдан» на дотримання вимог законодавства щодо безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та на відповідність ветеринарно-санітарним вимогам.

Молокоприймальний пункт облаштовано в смт Велика Олександрівка.

Під час перевірки проводився відбір проб змивів з технологічного обладнання та інвентарю. Приміщення молокоприймального пункту відповідає ветеринарно-санітарним вимогам до пунктів закупівлі молока від тварин, які утримуються в особистих підсобних господарствах населення, які затверджені наказом Державного Департаменту ветеринарної медицини України від 21.03.2002 року № 18.

Молокоприймальний пункт обладнано холодильними установками ємністю 2,0 т.(1 шт.) та 4,0 т.(3 шт.) На холодильне обладнання є висновки державної санітарно-епідемічної експертизи. Розроблені та затверджені належним чином маршрути та графіки щодо заготівлі сировини з визначенням кілометражу та часу доставки. Заповнюються дані щодо хронометражу, товаротранспортних накладних у кожному пункті завантаження молока. Лабораторія молокоприймального пункту забезпечена обладнанням, приладами та реактивами, згідно з діючими методиками, вся документація, журнали ведуться відповідно до вимог. По маршрутах з кожного населеного пункту маються ветеринарні довідки та списки здавачів молока.

Санітарний стан прилеглої території, та під’їздних шляхів задовільний. Потужність підтримується в чистоті та у робочому стані. Транспортні засоби утримуються в належному санітарному стані. Інвентар та обладнання марковане, мають задовільний санітарний стан. У наявності миючі та дезінфікуючі засоби. На пункті є водопостачання та водовідведення. Увесь персонал молокоприймального пункту не має протипоказань щодо поводження з харчовими продуктами.

За результатами перевірки складено акт. Перевірка здійснена без зауважень, заперечень,  з використанням відеореєстрації .