Планова перевірка Любимівського ДНЗ

Питання збереження та зміцнення здоров’я дітей, створення безпечних умов для їх навчання та виховання в організованих колективах не втрачає актуальності.

На підставі річного плану заходів державного нагляду (контролю) Держпродспоживслужби на 2018 рік, який затверджений 28.11.2017 року №1131 та наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 13.06.2018року № 1711, спеціалістами Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області з 19 по 21червня 2018року проведена планова перевірка Любимівського ДНЗ «ясел-садка» Любимівської сільської ради на предмет дотримання вимог у сфері санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів з відбором проб для лабораторних досліджень.

Під час перевірки звернуто увагу на виконанні вимог Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 № 4004-XII, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-В від 23.12.1997 року, а саме: створення належних санітарно – гігієнічних умов для перебування, виховання, організації якісного, раціонального харчування дітей, збалансованості раціону, які є підґрунтям для підвищення опору дитячого організму до захворювань, нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в дошкільному закладі,

Також проведено відбір проб на дослідження питної води на відповідність ДСанПіНу 2.2.4-171-10 за мікробіологічними та санітарно – хімічними показниками, змивів на бактерії групи кишкової палички та відбір проб харчових продуктів, проведено обстеження харчоблоку, прилеглої території закладу, спортивних майданчиків, розташування контейнерів для збирання сміття, розташування та орієнтація основних функціональних приміщень закладу, санітарно-технічного обладнання для дітей, вентиляцію у приміщеннях, організацію медичного обслуговування дітей тощо.

Разом з цим, було проведено просвітницьку, санітарно-освітню роботу з метою запобігання інфекційних захворювань та харчових отруєнь.

За результатами перевірки буде складено акт та довідка з рекомендаціями по дотриманню вимог санітарного законодавства, готується припис щодо усунення виявлених недоліків.