Основні симптоми дефіциту магнію у дітей

Приблизно 75% усіх людей страждають дефіцитом магнію. Дану проблему можуть викликати різні чинники, головний з яких – брак поживних речовин у раціоні. Також причиною може бути стрес і надмірна фізична праця.

Останнім часом випадки дефіциту магнію все частіше спостерігаються і у дітей. Є ряд поведінкових ознак, які свідчать про це.

Ознака № 1

Дитина стає нестриманою та дратівливою, розмовляє з вами неввічливим тоном і проявляє зневажливу поведінку. Перш ніж карати дитину, зверніть увагу на її раціон: чи достатньо в ньому магнію.

Ознака № 2

Дитина останнім часом скаржиться на судоми. Це може бути пов’язано з низьким рівнем магнію в організмі.

Ознака № 3

Дитина відчуває надмірну тривогу з будь-яких причин. Недостатня кількість магнію в організмі викликає серйозні неврологічні прояви: від тривожності до фобій.

Ознака № 4

Дитина відчуває слабкість та сильну втому. Малюкові важко даються звичайні завдання, спостерігається хронічна втома без наявних причин.

Ознака № 5

Проблеми зі сном. Дитині важко заснути вночі, що не кращим чином позначається на її настрої, успіхах у школі та спілкуванні.

Ознака № 6

Порушення пам’яті та концентрації уваги. Дитині складно зосередитись на чомусь одному, вона хапається відразу за кілька справ, багато забуває, через що почувається пригніченою.

Також ознаками дефіциту магнію є хвороби зубів, чутливість до шуму, м’язова напруга.

Хронічний дефіцит магнію може викликати такі серйозні захворювання, як діабет 2 типу, несприйнятливість до інсуліну, серцево-судинні захворювання або остеопороз.

Рекомендована норма споживання магнію для дітей 4-8 років становить 130 мг, від 9 до 13 років – 240 мг. Тому раціон дитини необхідно забезпечити достатньою кількістю продуктів, багатих на магній. Велика кількість магнію міститься в горіхах і насінні, особливо в мигдалі, фундуку, горіхах кеш’ю, насінні соняшника, а також у шпинаті, броколі, вівсяному борошні.