Основи здорового харчування

Виснажливий темп сучасного світу вимагає від кожної людини багато енергії та сил, які потребують невідкладного відновлення. Особливо це стосується чоловіків, більшість з яких зайняті на важких фізичних роботах. Основним джерелом енергії є здорове харчування. Найчастіше у чоловіків не залишається часу на повноцінний відпочинок та раціон, який складається з натуральних ситних корисних продуктів і страв, приготованих таким чином, щоб у продуктах збереглася максимальна кількість корисних речовин. Це – варіння, тушкування, запікання, приготування на пару, на грилі, смаження без масла і без панірування в посуді з антипригарной поверхнею. Смажені в маслі або паніровці, в клярі, жирні страви, копчені, солоні страви, напівфабрикати, ковбасні вироби, майонез та інші промислові соуси, трансжири, рафіновані продукти, «порожні» калорії (цукерки, солодощі, солодка газована вода, фастфуд) з харчування потрібно виключити. Украй корисні чоловікам як продовжувачів роду риба і морепродукти, зелені і листові овочі, горіхи, крупи, фрукти, а також гіркий шоколад (у невеликих кількостях).

За загальним правилом здорового харчування, для чоловіків, як і для жінок, переважно дробове харчування невеликими порціями 5-6 разів на день. Споживання води не повинно становити менше, ніж 1,5 л на добу.

У харчуванні для чоловіків після 45 років необхідно скоротити кількість тваринних білків і жирів. Вживати м’ясо 1-2 разів на тиждень, а 1 день тижня корисно зробити повністю вегетаріанським – такі зміни в харчуванні сприятливо позначаться і на травленні, і на серцево-судинної системі.

Тож, напередодні свята, колектив Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щиро вітає всіх чоловіків з Днем захисника Вітчизни та бажає доброго здоров’я на довгі роки, успіхів у праці, щастя та благополуччя!