Обстеження мисливських угідь в прибережних зонах внутрішніх водойм Каховського району

З метою відстеження наявності дикої перелітної птиці в Каховському районі фахівцями ветеринарної медицини разом з уповноваженими представниками місцевих громад та мисливцями Каховської районної ради УТМР проводяться епізоотичні обстеження території прибережних зон озер та інших внутрішніх водойм на шляхах міграції.

Метою обстежень є своєчасне виявлення випадків масової  загибелі дикої перелітної птиці, встановлення причин її загибелі та недопущення занесення в населені пункти та особисті селянські господарства  збудників інфекційних захворювань птиці.       

В період з 02 по 12 січня 2018 року було проведено епізоотичні обстеження мисливських угідь, прибережних зон  озера  Чорна долина, що належить Управлінню водного господарства на території Новокам’янської сільської ради, озера в Чорнянській сільській раді та ставка рибного господарства ФОП Коваленко  на території   Зеленопідської сільської ради на предмет наявності трупів дикої перелітної птиці.

В ході обстежень оцінювався стан мігруючої водоплавної птиці. На водному дзеркалі озер та ставків та в прибережних зонах загиблої птиці не виявлено.

Також проведено роз’яснювальну роботу серед власників особистих селянських господарств, де утримується птиця щодо вжиття посилених заходів біологічної безпеки в місцях утримання домашньої птиці.

Проведена роз’яснювальна робота і серед мисливців та дільничних єгерів щодо безпечного поводження з трупами дикої перелітної птиці та вжиття заходів щодо попередження занесення вірусу високопатогенного грипу птиці на територію населених пунктів та в особисті селянські господарства. Поширено пам’ятки серед мисливців щодо безпечного поводження з впольованою птицею під час обробки, патрання та  знищення відходів.