Новини з Каховського району

Начальник Каховського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Шелест Г.О та провідний фахівець відділу державного нагляду за дотриманням державного санітарного законодавства Каховського районного управління Ляховецька Н.Д. взяли участь у семінарі-нараді, організованому відділом освіти Каховської районної державної адміністрації для керівників та медичних працівників дитячих дошкільних закладів району.

Провідною темою наради було підбиття підсумків комісійних перевірок дитячих садків, що проводилися за графіком протягом лютого-березня 2018 року на предмет дотримання вимог державного санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Незважаючи на те, що загалом матеріально-технічний стан закладів, забезпеченість обладнанням та інвентарем, організація виховної роботи та медичний контроль за організацією харчування дітлахів знаходиться на гідному рівні, тим не менш, практично у кожному закладі фіксувалися певні недоліки, недоопрацювання, а то і відверті порушення чинних норм і правил.

 Начальник Каховського районного управління Шелест Г.О зупинилася на системних порушеннях, акцентувала увагу на ризиках, які можуть спричинити масові спалахи інфекційних захворювань та харчових отруєнь та шляхах їх усунення. При цьому, закликала провести в закладах дошкільної освіти заняття для персоналу щодо дотримання Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів та інших нормативних документів, що регламентують організацію харчування та безпечні умови для навчання та виховання дошкільнят.

На завершення семінару фахівці Каховського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відповіли на всі запитання слухачів та учасників семінару.