Новини з Генічеського району

Серед найбільш вагомих завдань, які стоять перед фахівцями Генічеського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області є забезпечення стабільної санітарно-епідеміологічної ситуації в літній період, проведення оздоровчої кампанії, у першу чергу серед дитячого населення.

У Генічеському районі функціонує 10 позаміських таборів для дітей. Всі заклади оздоровлення та відпочинку мають акти готовності до здачі в експлуатацію, що дало можливість забезпечити дітей належними умовами для оздоровлення, відпочинку, організації належного дозвілля та творчого розвитку.

Заклади оздоровлення та відпочинку укомплектовані кваліфікованими педагогічними, медичними працівниками, які пройшли обов’язковий медичний огляд.

Фахівці Генічеського районного управління, у відповідності до наказів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, беруть участь у проведенні перевірок стосовно дотримання вимог санітарного законодавства у позаміських таборах. Постійно проводиться контроль за належним дотриманням норм санітарно-епідеміологічного стану, повноцінним збалансованим харчуванням, забезпечення дітей якісними продуктами харчування, лікарськими засобами, лікувальними послугами, організацією змістовного дозвілля дітей, їх творчого розвитку, дотримання режиму дня, фізичного виховання та загартовування дітей.

Оздоровлено 5276 дітей, із них 2902 в таборах з денним перебуванням на базі загальноосвітніх шкіл Генічеського району. В усіх закладах здійснено лабораторні дослідження об’єктів середовища: проведено відбір проб води питної і відкритих водойм на фізико-хімічні та бактеріологічні показники, змивів, ґрунту гральних майданчиків на фізико-хімічні показники та паразитологію.