Недостовірна інформація щодо факту захворювання  ботулізмом

На сайті «ukr.net» розділ «Херсонські новини» розміщена некоректна та недостовірна інформація  у статті «Отдых отравленный рыбой» щодо факту захворювання  ботулізмом мешканців м. Кривий Ріг внаслідок вживання  риби, придбаної на ринку у м. Генічеськ.

По даному факту Держпродспоживслужба в Херсонській області інформує про наступне.

14 серпня 2017 року до Херсонської обласної інфекційної лікарні поступили 2 особи з діагнозом “ботулізм?”. Відпочиваючі (мешканки м. Кривий Ріг відпочивали в смт Лазурне,  Скадовського району) вживали в їжу в’ялену рибу, що привезли з собою.

Станом на 15 серпня поточного року діагноз «Бутулізм» підтверджений лабораторними дослідженнями. Хворим введено сиворотку проти ботулізму. Стан хворих залишається важким.

Держпродспоживслужбою в Херсонській області надісланий лист до Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області для вжиття відповідних заходів.

Держпродспоживслужба в Херсонській області в котре рекомендує мешканцям та гостям Херсонської області утримуватись від вживання в’яленої  риби, особливо від риби придбаної на стихійних ринках з метою недопущення подібних фактів.