Нарада щодо організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах міста Херсона

Сьогодні в приміщенні Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області відбулася нарада щодо питань організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах м. Херсон.

У нараді прийняли участь фахівці та в.о. начальника Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Марина Малахова, посадові особи Управління освіти Херсонської міської ради, представники операторів ринку, що здійснюють харчування в навчальних закладах міста.

Під час заходу доповідачи приділили особливу увагу виконанню натуральних норм харчування для забезпечення повноцінного та збалансованого харчування дітей.

Наголошено про дотримання Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони  здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 1.06.2005 р. № 242/329, Інструкції з організації харчування у дошкільних навчальних закладах, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 17.04.2006 р. № 298/227, згідно з якими керівники навчальних та оздоровчих закладів є відповідальними за організацію харчування дітей.

З метою аналізу та подальшого реагування, підвищення якості та організації харчування акцентовано увагу на необхідності надання інформації до Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області щодо виконання норм харчування за вересень-жовтень поточного року. Листи з даними пропозиціями підготовлені та напередодні направлені Херсонським міським управлінням керівникам загальноосвітніх навчальних закладів міста.

Зустріч пройшла в активному діалозі з озвученням проблемних питань та пропозицій щодо шляхів їх вирішення.