На Херсонщині військовозобов’язані територіальної оборони склали присягу на вірність Батьківщині

Згідно з Указом Президента України в десятьох прикордонних з Російською Федерацією областях України введено воєнний стан.

З огляду на це, посилено охорону та оборону важливих стратегічних об’єктів на території Херсонської області, а саме: об’єктів державного значення, гідротехнічних споруд, мостів, транспортних вузлів, адміністративних будівель тощо. Виконання таких завдань покладається на підрозділи територіальної оборони.

5 грудня поточного року нa Херсoнщині розпочалися військово-тактичні навчання загонів територіальної оборони, які проводяться у відповідності до Стратегічного плану застосування Збройних Сил України, з метою відпрацювання тактичних навчань сил територіальної оборони, підготовки особового складу підрозділів до виконання своїх завдань. Це – позапланові навчання.

У вересні поточного року більше 2000 мешканців Херсона та Херсонської області вже взяли участь в аналогічних навчаннях з розгортання бригади територіальної оборони та виконання завдань в її складі. Ось і зараз, ті, хто вже має досвід, закріплять свої навички у виконанні функціональних обов’язків, нададуть допомогу новачкам та разом з ними пройдуть елементи бойового злагодження підрозділів. 

Сьогодні, 7 грудня 2018 року, військовозобов’язані територіальної оборони Херсонщини урочисто присягнули на вірність Батьківщині і українському народу. Серед тих, хто склав присягу – наші коллеги, військовозобов’язані працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Термін проведення тактичних навчань – 10 діб, після яких учасники повернуться до своїх домівок та родин.