Моніторинг молочних продуктів на території Білозерського району триває

Питання безпечності та якості харчових продуктів важливе для кожного громадянина. Це питання має бути пріоритетним для державних установ, виробників харчових продуктів та торговельних мереж. Саме тому, постійно проводиться моніторинг харчових продуктів (зокрема масла селянського солодковершкового).

Наразі у Білозерському районі триває робота щодо подальшого виявлення та вилучення з обігу молочних продуктів, які не відповідають параметрам безпечності, а також вироблених з використанням жирів та білків немолочного походження, будь-яких стабілізаторів, які не внесені до маркування.

Так, з вересня і по 8 листопада поточного року обстежено 40 об’єктів, які займаються обігом харчових продуктів. При цьому, 1,2 кг фальсифікату масла солодко вершкового селянського 73% виявлено на одному об’єкті (виробник ТОВ «Барський молокозавод», Вінницька область, Барський район, с. Бар), яке власник магазину повернув постачальнику.

Фахівцями Білозерського районного управління постійно доводиться до відома суб’єктів господарювання (операторів ринку) інформація стосовно наявності фальсифікованих харчових продуктів, надається їх перелік та практичні рекомендації щодо закупівлі харчових продуктів у виробників, які зареєстровані в державному реєстрі та мають експлуатаційний дозвіл.