Купувати продукти харчування на стихійному ринку – небезпечно!

Згідно з Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», всі харчові продукти мають продаватися на спеціально обладнаних агропродовольчих ринках, де забезпечені відповідні умови для торгівлі та здійснюється їх ветеринарно-санітарна експертиза, що являється гарантією придбання якісної та безпечної продукції для споживача. На агропродовольчих ринках діють державні лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, які проводять державний контроль за сировиною та продукцією тваринного і рослинного походження.

На агропродовольчих ринках проводиться реалізація харчових продуктів з дотриманням температурного режиму, у спеціальних холодильних вітринах, з дотриманням терміну реалізації та під постійним і неухильним контролем фахівців лабораторії ветсанекспертизи.

З настанням літнього періоду почастішали випадки стихійної торгівлі у населених пунктах продуктами тваринного походження (м’ясо, молоко, риба, яйця тощо). Продукти продаються із землі або необладнаного автотранспорту з порушенням санітарних вимог, без проходження ветеринарно-санітарної експертизи, внаслідок чого можуть стати причиною виникнення заразних захворювань і отруєнь. Щоб уникнути неприємних наслідків– не купуйте продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб.

Увага! Ніколи не купуйте харчові продукти у несанкціонованих місцях торгівлі, а тільки на агропродовольчих ринках, після дослідження їх в державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи.