Інспектування забійно-санітарного пункту

Фахівцями Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на підставі заяви директора ПрАТ «Придніпровське» та відповідно до наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за №747 від 13.03.2019 року проведено інспектування забійно-санітарного пункту потужності ПрАТ «Придніпровське» на предмет дотримання вимого законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів для отримання експлуатаційного дозволу на потужність з виробництва та зберігання харчових продуктів тваринного походження.

Забійно-санітарний пункт господарства збудований безпосередньо на фермі на відстані, що забезпечує дотримання ветеринарно-санітарних вимог. Пункт огороджений парканом висотою 2,0 м, має належне водопостачання, каналізацію, проводиться знезараження відходів та очистка стоків. При в’їзді обладнано постійно діючий дезбар’єр. Забій тварин ПрАТ «Придніпровське» здійснюється для внутрішньогосподарських потреб.

Робота забійно-санітарного пункту на фермі узгоджена з державною установою ветеринарної медицини району та відповідає діючим ветеринарно-санітарним вимогам до підприємств по забою тварин.

Забійно-санітарний пункт має забійно-переробне відділення. У наявності холодильник для тимчасового зберігання м’яса, обладнане місце для проведення ветеринарно-санітарної експертизи продуктів забою.

Також,є кімната для проведення лабораторних досліджень м’яса та інших продуктів забою, яка устаткована мікроскопом, компресоріями, лабораторним посудом тощо.

На пункті забороняється забивати тварин, які належать іншим господарствам або приватним особам, а також здавати продукти забою для подальшої реалізації у торгових мережах або на м’ясопереробні підприємства.

Згідно з інструкціями, туші та інші продукти забою забійно-санітарного пункту господарства підлягають клеймуванню.

За результатами інспектування заявленої потужності складено акт та винесено припис з метою усунення виявлених порушень.