Грип птиці !!!

Скадовським районним управлінням ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області та Скадовською районною державною лікарнею ветеринарної медицини проведено обстеження узбережжя Джарилгацької затоки від її початку, границя з Коржинською затокою, до с. Красне. ВУ ході обстеження виявлено шість стай дикої водоплавної птиці (лебеді, качки-нирки, чайки). Хворих та трупів птахів не виявлено.

10.01.2018 на нараді з фахівцями ветеринарної медицини Скадовського району обговорено інформацію щодо загибелі дикої водоплавної птиці в сусідньому Каланчацькому районі, поставлено завдання щодо проведення постійного огляду за клінічним станом свійської птиці та територією угідь, особливо на узбережжі Джарилгацької затоки Чорного моря.

З метою недопущення розповсюдження та поширення захворювання на високопатогенний грип птиці та своєчасного виявлення загиблих водоплавних птахів, а саме: лебедів, гусей, качок та ін., які зимують в Джарилгацькій затоці або знаходяться на відпочинку при перельоті в теплі краї на зимівлю з керівниками мисливських організацій Скадовського району, а саме – ДП “Скадовське досвідне лісомисливське господарство” та районна організація УТМР, а також Національного природного парку “Джарилгацький” обговорено питання щодо забезпечення проведення постійного щоденного обстеження клінічного стану дикої водоплавної птиці на підлеглих їм територіях та надання інформації про клінічний стан птиці.