Фахівці Держпродспоживслужби проводять роз’яснювальну роботу в населених пунктах Чаплинського та Каланчацького районів

З метою попередження виникнення ускладнень санепідситуації та проведення загальнопрофілактичних заходів, 7 вересня поточного року група фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області виїхала до населених пунктів, розташованих на територіях, які межують з АР Крим і які підпадають під зону впливу діяльності заводу «Кримський Титан». Через викиди в атмосферу речовин невідомого походження, які сталися на заводі «Кримський Титан» в окупованому Армянську, відбулося забруднення повітря. Також, за даними досліджень, причиною забруднення є випаровування з кислотонакопичувача, який використовує «Кримський Титан». Ситуацію в тимчасово окупованому Криму Президент України Петро Порошенко назвав екологічною катастрофою, яка впливає і на прилеглі території материкової України, стан здоров’я місцевого населення.

На допомогу місцевому населенню, в селах Олександрівка, Преображенка Каланчацького району та Першокостянтинівка, Григорівка, Павлівка Чаплинського району фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області була проведена широка роз’яснювальна робота серед мешканців, з розповсюдженням пам’яток із рекомендаціями щодо дотримання правил особистої гігієни, питного режиму, необхідності миття овочів та фруктів содовим розчином, промиванням проточною водою та видаленням шкірки тощо.

Бесіди проводилися як із старостами сіл, так і безпосередньо з мешканцями зазначених населених пунктів, розповсюджувалися пам’ятки у найбільш відвідуваних місцях (магазини, клуби, школи, сільські ради).

Пам’ятка містить контактний телефон Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, за яким охочі можуть отримати консультацію з нагальних питань.