Епідеміологічне розслідування випадку групового захворювання на гостру кишкову інфекцію

Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжується проведення епідеміологічного розслідування випадку групового захворювання на гостру кишкову інфекцію, пов’язаного з придбанням та вживанням харчових продуктів у відділі по реалізації кулінарних виробів власного виробництва, а саме: шашлику в лаваші, шаурми, «жульєну».

Слідчим відділом Корабельного ВП ХВП Головного управління Національної поліції інформація внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 325 Кримінального Кодексу України. 06.09.2017 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області були залучені як спеціалісти у галузі санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів для участі у обшуку, який проводився з метою фіксації відомостей про обставини кримінального правопорушення. Під час проведення даного заходу були відібрані зразки харчової продукції та зразки змивів з обладнання і робочих поверхонь для проведення лабораторного дослідження, проведена гігієнічна оцінка санітарно-гігієнічного стану приміщень тощо.

Слід зауважити, що не дивлячись на тривалий час, що сплинув з моменту початку виникнення групового захворювання на гостру кишкову інфекцію серед населення міста, підприємцями, що здійснюють діяльність, не було вжито жодних заходів по приведенню приміщень закладу у відповідність до вимог законодавства, що сприяє подальшому розповсюдженню гострої кишкової інфекції.

Під час проведення обшуку працівники підприємства продовжували створювати перешкоди.        

Ситуація перебуває під контролем Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.