Дотримання вимог законодавства при перевірках закладів роздрібної торгівлі та громадського харчування у Нововоронцовському районі

На виконання річного плану здійснення заходів державного нагляду (контролю) на 2018 рік, затвердженого наказом Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 23.11.2017 року за № 1110 та на підставі наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області від 3 липня 2018 року за № 2026 та № 2025, спеціалістами Нововоронцовського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області здійснюються планові перевірки потужностей операторів ринку: закладу роздрібної торгівлі та закладу громадського харчування (кафе) на предмет дотримання вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів із застосуванням засобу відеофіксації та з відбором проб змивів у закладі громадського харчування.

У ході перевірки звертається увага на наявність та облаштування «Куточку споживача», наявність дозвільних документів на провадження діяльності, наявності ліцензій на реалізацію алкогольної та тютюнової продукції, медичних книжок працівників, наявність підтверджуючих сертифікатів якості продукції, яка реалізується в холодильному обладнанні, умови та терміни зберігання продукції, терміни реалізації, діючих договорів на проведення дезінфекції, дезінсекції, дератизації, дотримання температурного режиму в приміщеннях та холодильному обладнанні, гігієнічних вимог до обладнання, інвентарю та інше.

Також проведено відбір проб змивів з обладнання закладу громадського харчування для дослідження на Staph.aureus, сальмонели, ЗМЧ, бактерії групи кишкової палички, які направлені до Херсонської регіональної державної лабораторії ім. Л.С.Ценковського Держпродспоживслужби України. Рішення щодо результатів перевірки закладу буде прийнято після отримання відповідного звіту лабораторних досліджень.

Звернуто увагу керівників закладів на відповідальність за порушення Закону України « Про основні принципи та вимоги щодо безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 № 771 та Закону України від 18.05.2017 № 2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».

За результатами проведених планових перевірок будуть складені відповідні акти та надані приписи для усунення виявлених порушень.