До уваги підприємців – операторів ринку харчових продуктів

З 10 лютого 2016 року набув чинності Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, введення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам».

Згідно зі статтею 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», державній реєстрації підлягають потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.

Державній реєстрації обов’язково підлягають: заклади громадського харчування, заклади роздрібної торгівлі, МАФи, об’єкти, що здійснюють діяльність, пов’язану із переміщенням, зберіганням та реалізацією харчових продуктів, та об’єкти, які здійснюють первинне виробництво харчових продуктів.

Виробництво та/або обіг харчових продуктів або кормів з використанням незареєстрованої потужності, відповідно до статті 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», тягнуть за собою накладення штрафу:

-на юридичних осіб – у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат;

-на фізичних осіб – підприємців – у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

Державна реєстрація потужностей проводиться у територіальних органах Держпродспоживслужби за місцем знаходження потужностей на безоплатній основі.

На території Новотроїцького району реєстрація потужностей здійснюється шляхом подання відповідної заяви до Новотроїцького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за адресою: смт Новотроїцьке, вул. Толбухіна, 11.

Телефон для довідок: 50211