Дезінфекція водопровідних мереж міста Херсона

Відповідно до вимог ст. 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ст.33 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», для забезпечення населення міста Херсона безпечною питною водою та запобігання розповсюдженню водним шляхом шлунково-кишкових захворювань, фахівцями міського комунального підприємства «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства м. Херсона» (МКП «ВУВКГ м. Херсона») виконується щорічне чищення резервуарів питної води і загальноміська дезінфекція водопровідних мереж.

Дезінфекція в Херсоні традиційно проводиться навесні, після завершення робіт з чищення резервуарів чистої води насосних станцій водопроводу, які відбуваються під контролем фахівців відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. Про початок і завершення дезінфекції населення інформується завчасно.

Роботи з дезінфекції, зазвичай, займають два дні та виконуються за чітко розробленим регламентом під посиленим лабораторним контролем якості води для остаточної оцінки ефективності проведеної дезінфекції.

Дати проведення профілактичної дезінфекції водопровідних мереж у 2019 році затверджені розпорядженням міського голови від 29.01.2019 №22 р:

12-13 березня – смт Антонівка;

19-20 березня – Карантинний острів;

26-27 березня – смт Комишани;

02-03 квітня – с. Степанівка;

09-11 квітня – мікрорайон «Корабел»;

16-17 квітня – місто Херсон.

У разі виникнення запитань, Ви можете звернутись до фахівців Херсонського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області за адресою: м. Херсон, вул. Гагаріна, 84, телефон: 32-19-64.