Держпродспоживслужба та Агентство зменшення загрози США обговорили підвищення біобезпеки в Україні

17 квітня Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа та представники Програми зменшення біологічної загрози Агентства зменшення загрози США обговорили підвищення рівня біобезпеки на території України стосовно інфекційних хвороб тварин.

Під час зустрічі йшлося про підвищення біобезпеки у зонах карантину АЧС, шляхи підвищення ефективності механізмів виявлення, діагностування і повідомлення про спалахи хвороб та збудників захворювання тварин, зокрема, АЧС, заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби, ящуру, губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби.

Українська сторона окреслила епізоотичний стан в Україні, зокрема, щодо АЧС та механізмів запобігання її поширенню. Також, розповіли про стан діагностичної системи в Україні, зокрема, обговорили становище лабораторної мережі після проведення реорганізації Держпродспоживслужби.

Учасники обговорили потреби Держпродспоживслужби щодо матеріально-технічної допомоги в рамках стратегії зменшення біологічної загрози та визначення нового механізму співпраці з Програмою зменшення біологічної загрози Агентства зменшення загрози США та Держпродспоживслужби.

Також, присутні проаналізували стан сучасної науки в Україні, співпрацю в даній сфері Держпродспоживслужби, вітчизняних наукових інституцій і вищих навчальних закладів та Агентства зменшення загрози США

За матеріалами Держпродспоживслужби України