День поля в Інституті зрошуваного землеробства НААН

9 серпня в Інституті зрошуваного землеробства НААН пройшов День поля, присвячений інноваційним технологіям вирощування посухостійких культур та ефективному використанню зрошення в сучасних умовах. Цей захід привернув увагу сільгоспвиробників та аграрних науковців з Херсонської, Миколаївської, Одеської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької та інших областей України.

                         

На науково-інноваційному полігоні співробітники Інституту зрошуваного землеробства НААН продемонстрували більше 300 нових сортів і гібридів посухостійких культур (сорго, просо), а також сої, кукурудзи, соняшника, люцерни селекції Інституту та провідних селекційних науково-дослідних установ України.

                          

Присутніх ознайомили з інтенсивними технологіями їх вирощування. На ділянках з різними попередниками аграріям були продемонстровані зразки ґрунту, що відібрані для визначення його вологості. Вчені розповіли про секрети збереження і накопичення ґрунтової вологи в сучасних умовах.

Не менш цікавою для аграріїв була демонстрація ділянок з вивчення продуктивності кукурудзи, а також люцерни на крапельному зрошенні.

                        

Провідні вчені Інституту провели консультації для сільгосптоваровиробників з питань підбору кращих сортів і гібридів сільськогосподарських культур та наявності насіння озимих культур у насіннєвих господарствах південного регіону під урожай 2019 року.

Участь у потужному заході взяли представники Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області на чолі з керівником Сергієм Шевченком.

                        

Вітаючи директора Інституту зрошуваного землеробства НААН Раїсу Вожегову з непересічною подією, яка відбувається наразі в науковій установі, Сергій Шевченко наголосив на ролі і значенні досягнень аграрної науки в ефективному і сталому розвитку вітчизняного сільськогосподарського виробництва, особливо для аграріїв, які працюють в складних умовах ризикованого землеробства півдня України, зокрема посушливої Херсонщини.