Чистота довкілля – справа кожного

Фахівці Білозерського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області тримають на постійному контролі питання дотримання законодавства у сфері поводження з твердими побутовими відходами та стану санітарного очищення населених пунктів Білозерського району.

На сьогодні на всіх територіях 18 сільських рад розроблені та затверджені місцеві програми поводження з відходами, впроваджені схеми санітарного очищення населених пунктів. Разом з тим, тільки в 8 сільських радах організований централізований вивіз твердих побутових відходів визначеними виконавцями робіт. Роздільне збирання відходів впроваджено тільки на адміністративних територіях 3 сільських рад.

З метою недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ проводиться роз’яснювальна робота з керівниками селищних та сільських рад щодо забезпечення своєчасного централізованого вивозу ТПВ, забезпечення належного прибирання територій тощо.

Про проблемні питання у сфері поводження з твердими побутовими відходами, які потребують втручання місцевої адміністрації, поінформовано керівництво Білозерської районної адміністрації та Білозерської районної ради.